JSMin: Unterminated String at byte 396: '
JSMin: Unterminated String at byte 403: '
JSMin: Unterminated String at byte 1789: '
drevo ako materiál

DREVO - úžasný a ušľachtilý materiál

Uverejnené: júl 13, 2016 | Autor: Reborn-w
DREVO - úžasný a ušľachtilý materiál
"Staré drevo dýcha atmosférou minulosti. Prešlo rukami starých majstrov, ktorí doň vložili všetko svoje umenie a cit. Ako materiál je nenapodobiteľný. Každý kus je vo svojej podstate originál."

 

Drevo - úžasný a ušľachtilý materiál

            Pred ôsmimi tisíckami rokov lesy pokrývali polovicu zemskej súše,  je teda pochopiteľné, že drevo sa stalo jedným z najstarších stavebných materiálov. Triezvy pohľad do histórie hovorí, že drevo ako materiál je preverený generáciami. Tento prírodný materiál je pri dobrom manažmente ľudstva zároveň obnoviteľný.

            Drevo má mnoho užitočných vlastností, ktorými sú napríklad nízka objemová hmotnosť, malá tepelná a zvuková vodivosť, dobrá pevnosť a ľahká opracovateľnosť. Negatíva, ktoré so sebou tento materiál prináša je jeho horľavosť, slabá odolnosť voči škodcom a tiež malá odolnosť proti poveternostným vplyvom.

            Keď sa na drevný materiál pozrieme z tej odbornejšej stránky, je to prirodzený organický materiál, zložený z buniek. Drevo je kompozitom vytvoreným z celulózy, hemicelulózy, lignínu a ďalších látok.

 

Tradičný vs. moderný materiál

Drevo ako materiál sa využíva odjakživa, avšak spolu s vývojom ľudstva  a technológii sa vyvinuli aj spôsoby v opracovaní a ochrane tohto materiálu. Moderné technológie v priebehu posledných 20 rokov umožňujú vyrábať drevené výrobky, ktoré dosahujú všetky dôležité a technologicky vyžadované parametre.

Súčasné trendy vo využívaní obnoviteľných prírodných zdrojov s dôrazom na ekológiu, dávajú drevnému materiálu opäť zelenú a záujem o drevo každým rokom narastá.

Moderný zrubový dom. 

Zdroj: https://static.4nets.sk/photo/88/393088/album/41630562_720.jpg

 

BIO pôvod

Surovina, ktorej sa v tomto článku venujeme sa narodila a vyrastala v prírode. Počas svojej existencie musela čeliť všetkým vonkajším vplyvom ako dážď, sneh, vietor, mráz ale aj sucho a pálivé slnko. Vzhľadom na to, že stromy (nositelia drevnej suroviny) prežili desiatky a niekedy aj stovky rokov tieto vplyvy predpokladá sa, že rovnako tak to zvládne aj kvalitný stolársky výrobok.

Drevo a ekológia.

Zdroj: https://www.tulikivi.cz/tulikivi/vytapani-drevem/drevo-a-ekologie

 

Výborné fyzikálne vlastnosti

Drevo ako prírodný materiál sa elektrostaticky nenabíja a tak nepriťahuje voľne rozptýlené častice nečistôt v atmosfére. Zo všetkých materiálov má najnižšiu tepelnú rozťažnosť. Už pri pohľade vyvoláva pocit tepla a pohody. Medzi výborné fyzikálne vlastnosti tiež patria už spomínané tepelnoizolačné a zvukovo izolačné vlastnosti.

"Vôňu, štruktúru, teplotu skutočného dreva v interiéri, nenahradí žiadny umelý materiál."

Zdroj: http://lifereset.sk/wp-content/uploads/2014/08/TBP0637.jpg

 

Dlhodobá životnosť

Jedným z dôležitých kritérií životnosti dreva je kvalita spracovania a povrchovej úpravy. V súčasnosti je na trhu mnoho moderných náterových systémov, ktoré predlžujú životnosť a interval obnovy náteru produktov vyrobených z dreva. Drevo sa preventívne ošetruje vykonaním udržiavacieho polišu, čo je vlastne leštenka na zacelenie vrchnej vrstvy laku a vytvorenie tenkého povrchového filmu s vysokým obsahom prírodných voskov, tým sa stáva povrch výrobku odolnejší voči poveternostným podmienkam. Regeneračný náter zvonka, sa vykonáva podľa potreby po 10-15 rokoch, ten  nevyžaduje žiadne brúsenie, opaľovanie či škrabanie, na povrch sa nanáša nová vrstva laku. Životnosť výrobkov sa týmto spôsobom zabezpečí na ďalšie desiatky rokov.

Najstarší strom na svete.

Zdroj: http://www.bing.com/images/results.aspx?q=oldest+tree&form=QBIR&fdr=lc

 

Praktická údržba

Produkty vyrobené z tohto prírodného a ušľachtilého materiálu v kombinácii s dostupnými modernými technológiami sa ľahko udržiavajú. Výhoda, ktorú so sebou takéto výrobky prinášajú je možnosť starať sa o ich životnosť, na rozdiel od materiálov, s ktorých chátraním sa človek musí iba zmieriť. Pri dodržaní jednoduchých pravidiel sa tak ich bezchybná životnosť meria na mnoho desaťročí.

Spracovanie drevených výrobkov.

Zdroj: https://i.ytimg.com/vi/X7q2wgeDbdM/maxresdefault.jpg

 

Estetické prednosti

Kvalitne opracované výrobky so sebou nesú mnoho jedinečných estetických vlastností. Prinášajú kúsok prírody priamo domov k  užívateľovi, navodzujú pocit pokoja v dnešnej uponáhľanej dobe plnej stresu. Na rozdiel od iných materiálov, drevené výrobky v interiéri zabezpečia aj pocit komfortu a príjemnej pohody.

Užívateľ s náročnejším vkusom si môže dopriať pôžitok pri pohľade a hlavne dotyku s prírodným materiálom, ktorý je vždy jedinečný a neopakovateľný, nakoľko v prírode nenájdete dva rovnaké stromy alebo kusy dreva.

NEZABUDNITE! Vkusné výrobky sú často rozhodujúcim prvkom vzhľadu i kvality Vášho obydlia či pracoviska.


Ručne vyrobené drevené dekorácie.

Zdroj: http://reborn-w.sk/

Uložiť

Uložiť

Komentáre (0)

Žiadne komentáre

Pridať komentár

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.

Naposledy zobrazené

Žiadne produkty
Porovnať 0