JSMin: Unterminated String at byte 396: '
JSMin: Unterminated String at byte 403: '
JSMin: Unterminated String at byte 1789: '
trendy v bývaní

Trendy v bývaní pre rok 2021

Uverejnené: apr 7, 2021 | Autor: Reborn-w

Trendy v bývaní pre rok 2021

Trendy v bývaní pre rok 2021.

            Zariaďujete alebo sa chystáte vylepšiť svoj domov? Ukážeme Vám, aké trendy sú tento rok IN. Je nám jasné, že je nemysliteľné každý rok meniť interiér podľa toho, čo je práve moderné. No v prípade, že sa chystáte zariaďovať práve teraz, alebo ste premýšľali nad drobnými estetickým zmenami vo Vašom interiéri, skúste sa inšpirovať aj našim článkom.

            Ak si svoj interiér zariadite v nadčasovom štýle, určite nebude potrebné každý rok meniť nábytok alebo maľovať steny. Ako na to? Pri výmaľbe určite zvoľte neutrálne farby. Farby využívané v tomto roku by mali mať upokojujúci tón - pastelové odtiene vychádzajúce z prírody, napríklad svetlo kávová, lila sivá, ružová či marhuľová. Nábytok by mal mať prosté a jednoduché tvary, čisté plochy a tlmené prírodné farby, napríklad sivú, hnedú či béžovú. Každý kus nábytku by mal mať nejakú funkciu. Okrem funkcie kladú dizajnéri dôraz aj na jeho pohodlie.

Pri zariaďovaní stále prevláda minimalistický a industriálny štýl.

Industriálny interiér

Možno ho, použiť takmer v každom priestore. Industriálny interiér je typický zrebnými povrchmi, tzn. surové povrchy bez akejkoľvek ďalšej úpravy, napr. tehlové murivo bez omietky alebo pohľadový betón. Veľakrát využívaným prvkom v tomto štýle sú ponechané priznané inštalácie. Samozrejme platí, že to musí byť vkusné hlavne bezpečné. V takomto interiéri dominujú hlavne kovy, prevažne liatina, tepané kovy, ale aj sklo a drevo so surovým vzhľadom, napr. smreková preglejka alebo OSB dosky. Ďalším zaujímavým prvkom bývajú aj PVC, vinyl alebo liate podlahy.

Zdroj: www.knbd.sk

 

Minimalistický interiér

V prípade, že sa rozhodnete pre moderný interiér, najobľúbenejším štýlom, ktorý v súčasnosti preferuje väčšina ľudí, je práve minimalistický štýl. Jeho korene siahajú do polovice minulého storočia. Veľkou výhodou tohto štýlu je nadčasovosť, ani rokmi nevyjde z módy. Prevláda v ňom biela farba a základné geometrické tvary. Dobre navrhnutý minimalistický interiér môže byť veľmi funkčný a tiež jednoduchý na údržbu. V minimalistickom interiéri nájdete moderné materiály ako sklo, kov, plasty, lesklé povrchy, ale, samozrejme sú využívané aj prírodné materiály ako drevo či kameň.

Zdroj: www.favi.cz

 

V roku 2021 dominuje aj umenie, príroda a netradičné materiály 

Rok 2021 je ako stvorený pre všetkých milovníkov prírody. Súčasný trend vyzdvihuje najmä prírodné materiály, ktoré môžu byť použité v interiéri, ale aj v exteriéri. Takže drevo, kameň a keramika majú zelenú. Na svoje remeselníci či umelci a designéri, pretože ide o preferovanie handmade vyrobených dekorácií či nábytku, ktoré sa dajú dokonale prepojiť s moderným zariadením. V prípade, že ste milovníkom prírody, môžete pri zariaďovaní použiť prvky z prírodného alebo škandinávskeho štýlu.

 

Prírodný interiér

Čím ďalej, tým viac populárny štýl v zariaďovaní interiérov a to nielen na vidieku, ale aj v meste. V dnešnej dobe plnej chemikálii, pesticídov a plastov sa ani nemožno čudovať, že sa ľudia opäť chcú priblížiť prírode. Samozrejmosťou v prírodnom štýle sú prírodné materiály, väčšinou v čo najprirodzenejšej podobe. Farby, ktoré nájdete v takomto interiéri sú zemité, napr. jemné odtiene hnedej, okrovej, zelenej. Tento štýl nevyužíva žiadne umelé, prehnané či výrazné farby. Obľúbeným materiálom je aj hlina, môže byť v podobe omietok alebo podláh. Dominantným prvkom je samozrejme drevo, prevažne v podobe masívu, či už na podlahy, okná, dvere, alebo nábytok. Ďalšími často používanými materiálmi sú slama, konope, ľan, vlna, bavlna a iné ekologické materiály. V prírodnom interiéri sa vôbec nekladie dôraz na dokonale rovné línie, práve naopak, podstatou je zvýrazniť to, čo vytvorila príroda sama.

Zdroj: www.klikali.sk

Škandinávsky interiér

V dnešnej dobe si získava stále viac fanúšikov. Je to druh minimalistického interiéru, v ktorom prevláda prevažne biela farba v kombinácii s drevom. Býva tiež pomenovaný ako severský alebo nordický interiér. Dokáže byť surový, ale aj dekoratívny. Tento štýl využíva najmä hru svetla a kontrastov. Drevo v ňom tvorí podstatu a hrá veľmi významnú úlohu. Používané je prevažne v podobe masívu alebo dýhy. Dôležité sú aj doplnky a dekorácie, bez nich by tento štýl strácal svoju útulnosť a domácu atmosféru. Využívajú sa rôzne pletené deky, koberce, svietniky, množstvo obrazov, dekorácií a iné.

Zdroj: styly-byvania.blogspot.com

 

Komentáre (0)

Žiadne komentáre

Pridať komentár

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený.

Naposledy zobrazené

Žiadne produkty
Porovnať 0